Deel 2: Remote online Agile werken in Corona tijden

Deel 2: Remote online Agile werken in Corona tijden

Ctrl Corona?

In het begin van de coronacrisis hadden we al een aantal handige tips beschreven in dit artikel. In de tussentijd hebben we bij Ctrl Improve niet stilgezeten. Op dit moment zijn we druk om onze trainingen om te bouwen naar een blended online variant. De hele dag training volgen via een beeldscherm is niet te doen, dus maken we blokken met zelfstudie gevolgd door online meetings. Je kunt hier binnenkort een update verwachten over dit aanbod in “blended blocks”.
We doen ondertussen in de praktijk ook flink veel ervaring op met online coaching van Agile teams. Dan komt het erop aan om niet alleen met elkaar te praten en te zwaaien via de video verbinding, maar ook gebruik van tooling om de backlog met elkaar te delen en retrospectives en reviews online te faciliteren. Een leuke uitdaging!

Ook willen we graag melden dat we bezig met het verzorgen van webinars, en daarnaast bloggen we over interessante vraagstukken rondom Agile. Je kunt ons volgen op Linkedin, daar delen we de blogs en de uitnodigingen voor de webinars! Verder hebben we een aantal handige tools verzameld die jij kan gebruiken bij de verschillende Scrum events.

Remote Agile werken. Lastig?

Scrum en/of Agile werken op afstand blijft lastig aangezien de interactie tussen echte mensen juist zo belangrijk is! Face-to-face communicatie heeft de voorkeur. Toch zijn er goede alternatieven beschikbaar, zeker nu we verplicht vanuit huis moeten werken. Communiceren blijft het belangrijkst en daarom is een goede communicatietool erg belangrijk. Er zijn inmiddels al veel artikelen gepubliceerd over de verschillende tools als Microsoft Teams, Zoom, Google Hangouts, Skype, Houseparty, etc. Kijk vooral welk tool bij jouw team past en welke beschikbaar zijn binnen jouw organisatie! Let ook op security aspecten.

We hebben deze keer gekeken naar Retrospectief tooling / tools. Hieronder volgt een mooi overzicht:

 

Tool: Doel: Omschrijving: Kosten: Voordelen & nadelen

Microsoft WhiteboardMicrosoft Whiteboard

Uitgebreid Whiteboard Tool
met meerdere templates

Microsoft Whiteboard is een tool voor team samenwerking zowel via de browser als in de app. De App versie kent uitgebreide mogelijkheden en tempates voor Retrospectives, brainstormen, Kanban, etc.

Gratis + Werkt prima samen met Microsoft Teams.

+ Delen van Whiteboards met andere Microsoft gebruikers.
Zowel binnen de eigen organisatie als daarbuiten.

+ Onbeperkt nieuwe borden aanmaken.

+ Vaak updates met nieuwe mogelijkheden

+ Goed exportmogelijkheid in PNG en SVG.

 

IdeaBoardz

Retrospectief Tool

IdeaBoardz is een tool voor team samenwerking. Het stelt teams in staat om gezamenlijk te brainstormen, input te verzamelen, te reflecteren en terug te kijken. Het is vooral handig voor teams die geografisch zijn verdeeld.

Gratis + Altijd ideeën kunnen toevoegen.

+ Geen locatieafhankelijkheid.

+ Handige exportmogelijkheid in PDF or Xls.

Vrij simpele look.

Scrumblr

Retrospectief Tool Scrumblr is een webgebaseerde simulatie van een fysiek agile kanban-bord dat realtime samenwerking ondersteunt. Niet meer dan dat. Gratis + Doet wat het moet doen

+ Nog simpeler dan IdeaBoardz

Geen login en opslag

RetroRabbit

Respectief tool voor Slack RetroRabbit is een van de weinige tools die ALLE veelvoorkomende retrospectieve problemen oplost, waardoor uw team de mogelijkheid krijgt om het ware potentieel te bereiken. Gratis, beperkte versie.

 

2$ per maand, per user.

+ Makkelijk in gebruik

+ Duidelijk prijsoverzicht

Vooral handig voor teams die in Slack werken

Restrospected

Retrospectief Ideebord Retrospected is een retrospectief ideebord. Hele simpele en fijne tool die doet wat het moet doen. Gratis + Meerdere talen beschikbaar

+ Gratis en onbeperkt gebruik

+ Veel customize mogelijkheden

Onthoud sessies op basis van browser

Miro

Online whiteboard voor visuele samenwerking bij bijv. Retro, scrumboard, etc. Wat is Miro eigenlijk niet? Miro is schaalbaar, veilig, cross-device whiteboard voor teamsamenwerking. Hele makkelijke en fijne tool met heel veel mogelijkheden. Gratis + Meerdere talen beschikbaar

+ Gratis en beperkt gebruik

+ Veel customize mogelijkheden

Onthoud sessies op basis van browser

We denken graag mee met de uitdaging die remote werken met zich meebrengt. Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen!

Veel sterkte in de komende weken en succes met de remote samenwerking!

Bart van Osenbruggen

Bij Bart van Osenbruggen staat het teamproces centraal. Naast een echte professional is hij enthousiast, flexibel, positief, gretig en ambitieus. Door inhoudelijke kennis van Agile, DevOps, Kanban, Lean en SCRUM en zijn openheid naar nieuwe methodieken weet hij zich een positie te verwerven die volledig door collega’s en medewerkers uit de te onderzoeken organisaties wordt geaccepteerd. Als Agile coach staat hij open voor feedback (en geef het ook) en is hij in staat buiten de gangbare paden ideeën te genereren. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Business Simulaties en Agile tools.