DevOps training

DevOps training

DevOps HandbookDevOps is bij organisaties een volgende stap in volwassenheid bij implementatie of opschalen met Agile werken. Waar ontwikkelteams in eerste instantie met Scrum of Kanban werkten wordt nu ook de IT operatie aangesloten bij de Agile werkwijze. Het is niet meer alleen Agile product development, maar ook Agile service verlening, op een efficiënte en effectieve wijze met Lean gecombineerd.

DevOps is op programma level beschreven in SAFe (Scaled Agile Framework) om Continuous Integration en Deployment in te vullen. DevOps is ook als losse certificering buiten SAFe beschikbaar. De boeken van Gene Kim (The Phoenix Project) en Jez Humble (Continuous Delivery) en hun gezamenlijke DevOps Handbook zijn ontzettend populair en geven een goede beschrijving van een complete Agile DevOps IT organisatie.

DevOps & SRE certificering

Er zijn verschillende concurrerende certificeringen beschikbaar en bij Ctrl Improve bieden we momenteel de lijn van DASA / APMG én die van EXIN aan. Klik hieronder op het logo om direct naar de betreffende training pagina te gaan.

DASA DevOpsDe DASA (DevOps Agile Skills Association) certificering richt zich op het agile werken, schalen en implementeren van en met DevOps. Hierbij worden 6 principes aangehouden. De onderdelen organisatie, cultuur, processen, automatisering en continue verbeteren worden door middel van benodigde kennis en vaardigheden compleet uitgelegd. Het materiaal is van IT Preneurs en de examens worden door APMG afgenomen.

EXIN DevOpsEXIN richt zich vooral op de technische vaardigheden die nodig zijn om te werken in een DevOps team en daarbij worden de procesmethoden Scrum, Lean-IT, ITSM (ITIL), App-Management en Testen als bekend verondersteld. Het materiaal is van Ctrl Improve en de examens worden door EXIN afgenomen.

De verschillen:

Certificeringslevels DASA DevOps

DASA DevOps Certification scheme

DASA begint met een 2-daagse Fundamentals training, gevolgd door een Professional training waarbij Create en Deliver 3 dagen in beslag neemt en de beide anderen duren 2 dagen (Specify and Verify en Enable and Scale).
Daarna kan gekozen worden voor 3 verschillende Leadership levels, te weten DevOps Product Owner, DevOps Leader en DevOps Coach.

 

 

Certificeringslevels EXIN DevOps

EXIN DevOps certificeringBij EXIN wordt geen volgorde aangehouden behalve dat kennis en ervaring met de procesmethoden Agile Scrum, Lean-IT, ITSM (ITIL), App-management en Testen verwacht worden. EXIN kent 2 verschillende niveau’s, te weten DevOps Professional (2-daagse training) en DevOps Master (3-daagse training met praktijkopdracht).
De Professional certificering is vooral gericht op het werken in een DevOps team.
De Master certificering is gericht op de implementatie en de coaching van de teams.

SRE – Site Reliability Engineering

Badge SREBij DevOps brengen we ontwikkeling (Dev) in verbinding met beheer (Ops). Ontwikkelaars staan voor “Change” – verandering, verbetering en vernieuwing. Beheer staat voor “Run” – stabiliteit, continuïteit en betrouwbaarheid (onderhouden). DevOps haalt de barrières weg tussen development en operations, door vooral focus te leggen op waarom dit nodig is, en daarbij uit te leggen wat er moet gebeuren.

SRE, Site Reliability Engineering, is de implementatie van hoe het DevOps gedachtengoed in praktijk wordt gebracht. Klik hier voor meer info over de SRE training.

DevOps Awareness

Ctrl Improve biedt ook een 1-daagse DevOps Awareness sessie aan om kennis te maken met DevOps zonder verdere certificering. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • DevOps, wat is het?
  • Organisatie in autonome teams
  • Agile, Lean en ITSM processen
  • Automatisering, testen en delivery
  • Meten en continue verbeteren

Prijs

Voor een in-company traject op locatie kun je het beste contact opnemen met info@ctrl-improve.nl
Voor individuele inschrijvingen download je ons prijsoverzicht voor de actuele prijsinformatie:

PDFDe prijslijst voor trainingen en examens – Prijzen_Ctrl-Improve_trainingen.pdf (download 325Kb).

 

Wil je meer weten of een offerte ontvangen voor een in-company groepstraject of een individuele inschrijving? Of heb je gewoon een vraag over dit traject? Neem dan contact op via het formulier: