Ideaal moment voor een thermometer in het team!

Ideaal moment voor een thermometer in het team!

We beginnen bijna elke blog met  ”in deze bizarre tijden” of iets als “in deze lastige periode”, soms wat meer opbeurend als “in deze periode moeten we samen…”, maar hetgeen ons overkomt staat centraal en we gaan nu pas massaal kijken waar we nu staan. Ik wil graag beginnen met dat het altijd belangrijk is om te weten hoe WIJ er NU voor staan. Dat we als Ctrl Improve jaren ervaring hebben met de vraag; ”hoe staan we er nu voor als team?”. Het nu (en de directe toekomst) bepaald namelijk voor een groot gedeelte wat wij nu gaan doen en belangrijk vinden. Hoe verder vooruit we kijken, hoe vager de doelen worden. We bespreken nu de beslissingen die we nu denken dat belangrijk zijn voor de toekomst. Waarom dan niet nu handelen? Waarom dan niet nu kijken hoe het met jouw team ervoor staat? Waarom wachten als we nu de beslissingen nemen voor in de toekomst.

 

Hoe staat het team ervoor?

We hebben met Ctrl Improve een toegankelijke scan ontwikkeld die voor elk DevOps, Scrum of ander Agile team is in te zetten. We geven jou als teamlid, of jou als manager en natuurlijk jou als stakeholder inzicht in de teamsituatie die in de afgelopen jaren is opgebouwd. We merken dat meerdere klanten het erg fijn vinden om juist op dit moment de thermometer in het team te steken om te kijken hoe het team er voor staat. Zeker om ten tijde dat we weer naar kantoor kunnen, gelijk aan de slag te gaan met de resultaten en de aanbevelingen voor verbetering. En in sommige gevallen zijn we al direct online met teams aan de slag gegaan, want dat kan natuurlijk ook. We doen dit dan in de vorm van remote online trainingen, workshops en webinars via de bekende tools Zoom en Teams. Daarnaast zetten we nog onze e-learning in en gebruiken speciale tools voor verschillende evenementen.

Waar we mee beginnen is een intake met de teamleider en vragen we wat hij of zij graag wil weten. We noteren de doelen van het team, de manier waarop het team werkt en de uitdagingen waar het team mee worstelt. Op basis van de intake maken we via onze Forms omgeving een assessment op maat. Op een iteratieve manier maken we samen met de feedback van de opdrachtgever de assessment completer en specifieker. Zodra we beiden tevreden zijn wordt het assessment bij het team of meerdere teams uitgezet en verzamelen we de gegevens.

Hoe is de connectie met de infra-afdeling? En hoe verloopt het doorvoeren van security wijzigingen in jouw team? En… Waar loop je tegenaan als individu in het team?  Hoe is de rolvastheid en waar zien we zelf onze uitdagingen?

Conclusies en aanbevelingen

De uitkomsten van de scan worden zorgvuldig door een aantal ervaren Agile coaches onderzocht en van advies voorzien. Deze adviezen, die door minimaal drie coaches zijn opgeschreven, worden in een online sessie met jou gedeeld. Hiermee kunnen wij samen een verbeterbacklog bouwen, of jij pakt het zelf op in jouw rol als bijvoorbeeld scrummaster. De ontwikkeling van het team staat hierbij centraal. De voorkeur is er natuurlijk voor face-to-face maar in deze tijden maken we ook gebruik van digitale meetings zoals Zoom of teams. Wij zijn hierin flexibel en denken graag mee.

Interesse?

Wij bieden assessments op maat speciaal voor teams. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte op basis van de wensen die u heeft.

    Taco Voorman

    Bij Taco Voorman staat de ontwikkeling van een individu of een afdeling in een organisatie centraal. Het in kaart brengen van kennisniveau, procedures, werkwijzen en het verbeteren daarvan vormen de belangrijkste consultancy werkzaamheden. Brainsessies en workshops met medewerkers uit de te onderzoeken organisaties vormen de basis van de methodieken. Voor de verschillende opleiders en relaties verzorgde Taco regelmatig standaard trainingen zoals ITIL, DevOps, ASL2, BISL, Lean-IT en SCRUM, maar vooral maatwerk trainingen (business skills en proces engineering) ontwikkelen van assessments en informatie analyse vaardigheid trainingen.