Nieuwe versie Scrum Guide – juli 2016

Nieuwe versie Scrum Guide – juli 2016

Op 6 juli 2016 presenteren Ken Schwaber en Jeff Sutherland de nieuwste versie van de officiële Scrum Guide. Wat is nieuw?

Een paragraaf over Scrum waarden op pagina 4 (UK versie):
Wanneer de waarden (Values) van betrokkenheid (Commitment), moed (Courage), focus (Focus), openheid (Openness) en respect (Respect) worden nageleefd door het Scrum Team, dan komen de Scrum pijlers transparantie (Transparency), inspectie (Inspectie) en aanpassing (Adaption) tot leven. Dat schept vertrouwen voor iedereen. De Scrum Team leden leren die waarden en ontdekken ze wanneer ze werken volgens de Scrum gebeurtenissen (Ceremonies), rollen (Roles) en producten (Artifacts).

Succesvol gebruik van Scrum is afhankelijk van de mensen die steeds meer bedreven raken in het volgen van deze vijf waarden.

  1. Commitment – Mensen zetten zich persoonlijk in voor de verwezenlijking van de doelstellingen van het Scrum Team.
  2. Courage – De Scrum Team leden hebben moed om het juiste te doen en te werken aan moeilijke problemen.
  3. Focus – Iedereen richt zich op het werk van de Sprint en de doelstellingen van het Scrum Team.
  4. Openness – Het Scrum Team en haar stakeholders zijn het eens om open te zijn over al het werk en de uitdagingen bij het uitvoeren van het werk.
  5. Respect – Scrum Teamleden respecteren elkaar als capabele, onafhankelijke mensen.

Download de nieuwste Scrum Guide op http://www.scrumguides.org/download.html

Richard Hoedeman

Mijn drive is het vinden van balans. Beheerst verbeteren – Ctrl Improve. Te veel controle en te weinig verbeteren of te weinig beheersing en te veel verandering? De betekenis en de balans vind ik vooral in de methoden Lean, efficiënt en effectief verbeteren, gecombineerd met Agile, wendbaar en flexibel veranderen. Cultuur en gedrag spelen een enorm belangrijke rol bij het behalen van resultaten en daarvoor zet ik graag Organizational Behaviour Management (OBM) in. Daarnaast spreekt de Lean Startup aanpak met het ontwikkelen door middel van een Minimum Viable Product (MVP) en daarbij beheersing met Minimum Viable Bureaucracy (MVB) mij enorm aan. Mijn energie en enthousiasme helpen je zeker, als coach en bij het leren van de theorie, én zorgen ervoor dat je slaagt voor het examen van OBM Dynamics, Agile PM project management, Scrum Master, Product Owner, PRINCE2 Agile, DevOps, Leadership, PRINCE2 of Lean-IT.