Organizational Behaviour Management – OBM Dynamics

Organizational Behaviour Management – OBM Dynamics

OBM FoundationHoe verander je gedrag en cultuur in organisaties? In de laatste week van januari 2020 heb ik bij APMG als een van de eersten de OBM instructor training mogen volgen. De OBM Dynamics foundation training behandelt hoe je het gedrag van medewerkers positief kunt beïnvloeden. De wetenschappelijk bewezen methode achter de training leidt tot succes voor organisaties. Dit succes begint met het analyseren en bepalen van gewenst gedrag. Het beïnvloeden van gedrag, zodat gewenst gedrag sterker wordt en ongewenst gedrag verminderd, leidt uiteindelijk tot een gezondere organisatie cultuur met betere resultaten.

In de organisaties waar wij vanuit Ctrl Improve trainingen en/of coaching leveren zien we vaak genoeg dat alleen het overbrengen van kennis en ervaring niet voldoende is om een verandering of verbetering door te voeren. Of het nu gaat om Agile, Lean, Scrum, DevOps of iets anders; het management raakt gefrustreerd en ontdekt dat alleen het implementeren van een nieuw proces, systeem of structuur niet voldoende is. De medewerkers raken gefrustreerd omdat zij vinden dat het management niet het goede voorbeeld geeft of zelf niet meedoet. Het blijkt essentieel dat managers en medewerkers eerst zelf het juiste gedrag vertonen om het gewenste resultaat te bereiken. Maar vaak vallen mensen weer terug in hun oude patronen en daarmee wordt ingezette verandering teniet gedaan, en dat is zonde.

Agile lady

Soms komen termen als “Mindset” en “Cultuur” naar voren om aan te geven dat het lastig is om een positieve verandering voor elkaar te krijgen in de organisatie. Uiteindelijk begint het met gedrag, de waarneembare dingen die mensen doen. Elke vorm van gedrag heeft consequenties en juist hiermee gaan we aan de slag om dat gedrag te beïnvloeden.
Tijdens de training is het heel leuk om met elkaar te ontdekken dat veel dingen die we gedrag noemen eigenlijk helemaal geen gedrag is. Wat bedoeld wordt zijn de zogenaamde container begrippen als openheid, eigenaarschap, vertrouwen, agile, etcetera. Bijvoorbeeld; “agile” kun je zien als gedrag wanneer iemand aan het turnen is of een andere lenige sport beoefent. Maar in een organisatie bedoelen we met agile dat je je wendbaar opstelt ten opzichte van veranderingen, en het is heel lastig om iemand op heterdaad te betrappen op agile gedrag. Stel je nu eens voor hoe eigenaarschap eruit zou moeten zien qua gedrag?
Als we hebben bepaald welk gedrag we waarnemen is het vervolgens de kunst om daar invloed op uit te oefenen. Als gedrag het juiste resultaat oplevert dan kunnen we dat verder bekrachtigen door hier positief op te reageren. Het gedrag zal zich dan waarschijnlijk herhalen. Vaak zien we in organisaties het omgekeerde waarbij ongewenst handelen wordt bestraft. Door de nadruk te leggen op straffen en boetes besteden we onze energie op de verkeerde manier. Natuurlijk moet ongewenst gedrag niet door blijven gaan, maar door positief te reageren op gewenst gedrag en het ongewenste te negeren bereik je wellicht meer.

Het gedrag en de consequenties zijn interessante gespreksonderwerpen en de voorbeelden zijn legio. Soms leuk, soms minder leuk, soms ernstig. Waar het in een organisatie vooral om draait is dat je een plan maakt hoe je de beïnvloeding van gedrag op een goede manier kunt inzetten. Het plannen, meten, ophalen van feedback en bijsturen vereist een gedegen plan, en dat begint met inzicht in de psychologie achter gedrag.

OBM Dynamics Instructor

Persoonlijk heb ik bijzonder veel geleerd tijdens mijn OBM training en dat wens ik iedereen toe. Vandaar dat wij vanuit Ctrl Improve deze certificerende training vanaf dit jaar aanbieden met materiaal van OBM Dynamics. De bijbehorende examens worden vanuit APMG geleverd. OBM is gebaseerd op de wetenschap van Applied Behavior Analysis (ABA), een 7-stappenprotocol combineren met harde gegevens om gedrag positief te veranderen.

Wil je meer weten over dit onderwerp, vul dan onderstaand formulier in:


 

Richard Hoedeman

Mijn drive is het vinden van balans. Beheerst verbeteren – Ctrl Improve. Te veel controle en te weinig verbeteren of te weinig beheersing en te veel verandering? De betekenis en de balans vind ik vooral in de methoden Lean, efficiënt en effectief verbeteren, gecombineerd met Agile, wendbaar en flexibel veranderen. Cultuur en gedrag spelen een enorm belangrijke rol bij het behalen van resultaten en daarvoor zet ik graag Organizational Behaviour Management (OBM) in. Daarnaast spreekt de Lean Startup aanpak met het ontwikkelen door middel van een Minimum Viable Product (MVP) en daarbij beheersing met Minimum Viable Bureaucracy (MVB) mij enorm aan. Mijn energie en enthousiasme helpen je zeker, als coach en bij het leren van de theorie, én zorgen ervoor dat je slaagt voor het examen van OBM Dynamics, Agile PM project management, Scrum Master, Product Owner, PRINCE2 Agile, DevOps, Leadership, PRINCE2 of Lean-IT.

3 comments so far

Veranderen … Jij eerst! – Ctrl ImproveGeplaatst op7:51 pm - feb 17, 2020

[…] What’s in it for me? Dus zorg voor een aantrekkelijk vooruitzicht, want er is niks zo lastig als gedragsverandering. Het vraagt moed om oude patronen los te […]

APMG – Accredited Training Organization (ATO) per mei 2020 – Ctrl ImproveGeplaatst op7:09 pm - mei 26, 2020

[…] de accreditatie per direct geldt is Agile PM (Projectmanagement Foundation &  Practitioner), OBM Dynamics Foundation, Lean-IT Foundation en BiSL Foudation. Meer weten of een training boeken, neem contact […]

Toon nu eens wat meer eigenaarschap! – Ctrl ImproveGeplaatst op2:07 pm - jun 17, 2021

[…] een belangrijk aspect en onlosmakelijk verbonden met zelforganisatie. Maar wat betekent eigenaarschap nu eigenlijk en kan je het […]