Psychologische veiligheid geeft een team vleugels

Psychologische veiligheid geeft een team vleugels

Team vleugelsUit onderzoek bij Google blijkt dat wanneer er binnen een team sterke psychologische veiligheid wordt ervaren, een team écht goed functioneert. Een team dat écht goed functioneert heeft medewerkers die komen met veel goede levensvatbare ideeën en die hard werken om iedere dag te presteren.

Psychologische veiligheid betekent dat wanneer je je als medewerker onzeker voelt- bijvoorbeeld omdat je het nog niet zo goed kunt, omdat je twijfelt aan jouw ideeën of omdat je niet weet of jouw kritiek goed wordt ontvangen- je toch de stap durft te zetten. Dat gevoel van veiligheid geeft het team vleugels.

Als medewerkers zich psychologisch veilig voelen, dan durven ze dus meer sociale risico’s te nemen. Ze voelen zich gesteund door het team en door de teamleider, ze durven zonder reserves vragen te stellen, om hulp te vragen, fouten toe te geven en kritische te zijn op de eigen prestaties en die van anderen.

Wat doen we zoal in de 1 daagse workshop?

Allereerst: Wees je eigen leider! Ik ben een teamcoach en geen psychologe. Ik ga dus niet in je hoofd zitten.

De workshop bestaat uit een gezonde afwisseling van theorie en eigen praktijk.

  • De theorie van Deep Democracy, de fasen van Tuckman, Amy Edmonson en de driehoek van Lencioni komen aan bod.
  • We gaan uit van de bestaande praktijk: Wat leeft er in de groep? Hoe is de interactie tussen en met elkaar? Wat gaat goed, wat kan beter?

We verkennen en delen gezamenlijk de issues die onder de ijsberg leven.

We gaan aan de slag met tools en handvatten.

Tot slot komen we aan het eind van de dag tot concrete actie -en verbeterpunten die de volgende dag direct ingezet kunnen worden. Wat is het verwachte effect? Wat gaan anderen binnen de organisatie hiervan merken? Hoe borgen jullie de afspraken? Bij wie halen jullie de feedback op?

Dianne Janssen

 

Wil je meer weten over dit onderwerp, vul dan onderstaand formulier in:


Dianne Janssen

Dianne is erkend coach van individu en teams. Ze volgde hiervoor een post-HBO master. Bij Dianne staan mensen en hun onderlinge interactie centraal. Met haar onderwijsachtergrond weet ze als geen ander dat een veilige omgeving met open communicatie nodig is om teams te laten excelleren. De focus van Dianne ligt dan ook op het samen creëren van een cultuur waarbinnen mensen leren van en met elkaar. Dianne is Kanban- en Scrumtrainer. Ze geeft trainingen rond psychologische veiligheid en zelforganisatie. Daarnaast faciliteert ze The Phoenix Game en coacht ze teams in becoming Agile. Dat doet ze met veel passie in zowel de IT als de non-IT omgevingen. Dianne’s motto: Inspireren, motiveren en stimuleren.

1 comment so far

Psychologische veiligheid – Ctrl ImproveGeplaatst op2:11 pm - jun 17, 2021

[…] stelde dat vooral de psychologische veiligheid een doorslaggevende factor was of een team succesvol (zelforganiserend) was. En wat wordt hiermee […]