Scrum Master worden vanuit huis? Het kan!

Scrum Master worden vanuit huis? Het kan!

Werken vanuit huis?

In onze vorige blog (Remote online Agile werken in Corona tijden) had Richard het al over de vele mogelijkheden van online (Agile) werken. In deze tijd waar de meeste mensen vanuit huis werken is online (samen)werken aan de orde van de dag. Vergaderingen worden korter en concreter gemaakt en daardoor is er ineens veel ruimte voor klussen die zijn blijven liggen. Mailboxen worden massaal leeg gemaakt, taken worden echt afgemaakt en er worden eindelijk die telefoontjes gepleegd die je nog zou doen. Doordat er minder afleiding is vanuit de normale “waan van de dag”, zou je de ruimte die vrij is gekomen ook kunnen gebruiken om te kunnen “werken aan jezelf”.

Scrum The Big Picture

Werk (ook) aan jezelf!

Zelf probeer ik altijd mijn tijd zo in te delen dat ik 80% aan werk voor de sprint, vaste taken, projecten en klussen besteed en 20% aan het verbeteren van het team of mijzelf. Nu je thuis zit kan je die 20% gebruiken als ideaal moment om aan jezelf te werken. Zelf zijn we bij CTRL Improve bijvoorbeeld aan de slag geweest met e-learning de afgelopen weken. Na meerdere oefenexamens gedaan te hebben ben ik zelf geslaagd voor Professional Scrum master I en II, Professional Product Owner I en DevOps Fundamentals! Wat mij opviel was dat veel online beschikbare oefenexamens verouderd waren, vrij beperkt waren en niet voldoende relevant om het examen te halen. Het was dus lastig om goed te kunnen oefenen voor de examens.

Dus zijn we aan de slag gegaan met onze eigen oefenexamen omgeving. Omdat we het op een Agile manier willen aanpakken, zijn we begonnen met een MVP (Minimum Viable Product). Onze MVP hebben we verder uitgebouwd en is nu klaar voor gebruik. Voor Professional Scrum bestaan 2 oefenexamen omgevingen, de combinatie PSM1 en PSPO1, en daarnaast apart PSM2. Met deze examentrainingen verhoog jij je slagingskansen enorm! De oefenomgeving bestaat tevens uit extra tips om het examen tot een succes te maken.

#IMPROVETOGETHER

Hieronder vraag je toegang aan tot onze omgeving met veel extra vragen voor scrum.org examens:

Speciaal voor de komende tijd hebben we een geweldige actie. Combineer e-learning en een officieel scrum.org PSM2 examen voucher voor een speciale prijs van € 325 (save €35)!

Ook zijn we druk met andere modules. Informatie over de andere modules vraag je met dit formulier aan. Wij zorgen dan dat we een account voor je activeren en een factuur aanmaken voor de toegang. Je kunt een aantal modules ook direct zelf via de e-learning activeren door te betalen via Paypal.

Moodle e-learningHeb je reeds toegang tot de omgeving of wilt je direct via Paypal starten, kies dan hier de startpagina voor toegang: https://ctrl-improve.moodlecloud.com/

 

Bart van Osenbruggen

Bij Bart van Osenbruggen staat het teamproces centraal. Naast een echte professional is hij enthousiast, flexibel, positief, gretig en ambitieus. Door inhoudelijke kennis van Agile, DevOps, Kanban, Lean en SCRUM en zijn openheid naar nieuwe methodieken weet hij zich een positie te verwerven die volledig door collega’s en medewerkers uit de te onderzoeken organisaties wordt geaccepteerd. Als Agile coach staat hij open voor feedback (en geef het ook) en is hij in staat buiten de gangbare paden ideeën te genereren. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Business Simulaties en Agile tools.