Van Lean Agile implementatie en transitie naar Agile Flow 3.0

Van Lean Agile implementatie en transitie naar Agile Flow 3.0

Timeline Agile Transition to Agile FlowHerken je dit?

  • We hebben Agile geïmplementeerd, we zitten met onze organisatie midden in de transitie, maar we vragen ons af of onze performance wel verbetert?
  • Sommige mensen in de organisatie zijn sceptisch en willen duidelijke sturing in plaats van zelforganisatie.
  • Een paar managers gebruiken nog steeds hun oude management stijl en vragen om rapportages die we niet meer kunnen leveren.
  • Prioriteiten stellen is moeilijker dan ooit. We hebben zo veel keuzes en daar zijn we nou net niet goed in, in kiezen. We willen alles!

Multidisciplinaire teams doen erg hard hun best, maar het voelt als “agile in the middle”, want klanten en leveranciers zijn (nog) niet zo agile. Anderen in de organisatie hebben de agile manier van werken nog niet omarmd. Bijvoorbeeld de HR afdeling doet nog steeds werving en selectie op de traditionele manier. De jaarlijkse ontwikkelgesprekken gaan niet over de agile mindset en zéker niet over waardering op teamniveau. Logistiek, financiën, auditors, juridische zaken, etcetera zijn niet aangesloten en waren in eerste instantie niet betrokken bij de agile transitie. Agile is toch een IT feestje?

Als je (delen van) bovenstaande herkent is het tijd voor de volgende stap. Creëer flow in de organisatie en zorg dat met de juiste “Energy, Agility & Quality” de performance op alle fronten verbetert.

Agile Flow 3.0 Tijd voor Agile Flow 3.0:

  • Energy – De leiders vinden de juiste tools om de context en de cultuur te scheppen die nodig is.
  • Agility – Het ondernemerschap op alle niveau’s en duidelijke keuzes wanneer, wat en waarom we dingen doen.
  • Quality – Vakmanschap door middel van samenwerking, transparantie en continu reageren op feedback, de juiste producten en diensten te leveren.

De basis begint met de Dr. Shingo* guiding principles.

Wij helpen met het creëren van Momentum door middel van assessments en op basis daarvan interventies zoals coaching, training, consultancy, simulaties en workshops. Gezamenlijk definiëren we het geschikte traject op hoofdlijnen en op een iterative Agile manier werken we samen voor het optimale resultaat.

Ja, ik wil graag meer weten wat het Agile Flow 3.0 traject voor mijn organisatie kan betekenen en laat hieronder mijn gegevens achter:

Wil je meer weten over dit onderwerp, vul dan onderstaand formulier in:* Dr. Shingo – guiding principles:
Cultural Enablers – People, Continuous Improvement – Process, Enterprise Alignment – Purpose, Customer Value – Profit. https://shingo.org/model/

Richard Hoedeman

Mijn drive is het vinden van balans. Beheerst verbeteren – Ctrl Improve. Te veel controle en te weinig verbeteren of te weinig beheersing en te veel verandering? De betekenis en de balans vind ik vooral in de methoden Lean, efficiënt en effectief verbeteren, gecombineerd met Agile, wendbaar en flexibel veranderen. Cultuur en gedrag spelen een enorm belangrijke rol bij het behalen van resultaten en daarvoor zet ik graag Organizational Behaviour Management (OBM) in. Daarnaast spreekt de Lean Startup aanpak met het ontwikkelen door middel van een Minimum Viable Product (MVP) en daarbij beheersing met Minimum Viable Bureaucracy (MVB) mij enorm aan. Mijn energie en enthousiasme helpen je zeker, als coach en bij het leren van de theorie, én zorgen ervoor dat je slaagt voor het examen van OBM Dynamics, Agile PM project management, Scrum Master, Product Owner, PRINCE2 Agile, DevOps, Leadership, PRINCE2 of Lean-IT.

1 comment so far

De toegevoegde waarde van Agile Coaching, en hoe je die aantoont. – Ctrl ImproveGeplaatst op10:26 am - apr 20, 2020

[…] komt leiderschap coaching om de hoek kijken, voor het creëren van flow in de organisatie. Lees hier meer […]