Van theorie naar de praktijk in één dag? Het kan!

Van theorie naar de praktijk in één dag? Het kan!

“De collega’s hebben een training gevolgd en hebben hun certificaat behaald, maar in de praktijk zien we nog weinig verandering.”

Herkenbaar?

Het team heeft een meerdaagse theorie training gevolgd en het daarbij horende certificaat behaald, een behoorlijke investering van tijd en geld, maar in de praktijk verandert er bar weinig. Hoe kan je zorgen dat je de theorie na de training wél in de praktijk kan toepassen?

De oplossing:

Voor de ITIL4 foundation, DevOps Fundamentals en Lean-IT Foundation trainingen geven we de certificerende theorie in combinatie met de praktijkgerichte Marslander game of the Phoenix Project! Een vorm van een traject waarin je dus kiest voor een theorie training, een examen en een game. In alle games wordt de theorie vertaald naar de praktijk. Deze games, ofwel business simulaties, bieden een interactieve dag waar je als “team” veel gaat ervaren en gaat leren. De dagelijkse praktijk komt hier uitvergroot naar boven. Hiermee gaan we actief aan de slag.

De verbinding met de theorie kan op twee manieren. Door eerst een theorie training te doen en vervolgens een business simulatie, leren de deelnemers gelijk de theorie in de praktijk toe te passen. Een andere optie is dat er eerst een business simulatie gedaan wordt. Daar wordt dan gekeken naar de aandachtsgebieden die naar boven komen, zodat we in de theorie specifiek gericht op die punten aan de slag kunnen.

De deelnemers maken in een veilige omgeving, onder begeleiding van een ervaren coach/trainer, kennis met de praktijk. Deze leren ze te verbinden met hun eigen situatie. Dit wordt ook teruggegeven door het verzamelen van actiepunten uit de trainingen en de games. Vanuit Ctrl Improve gaan we hiermee aan de slag en werken we dit uit in  een interactieve presentatie. Tijdens de presentatie gaan we het gesprek aan om écht de volgende stap vorm te geven.

Dit zit in een traject:
  • Intake met Ctrl Improve
  • 2-daagse Theorie training (DASA Fundamentals, Lean-IT of ITIL Foundation)
  • Examen/certificering via APMG/Peoplecert
  • Phoenix Project Game/Marslander (business simulatie) 1 dag
  • Evaluatie en bevindingen game/theorie
  • Een voorstel waarmee de klant DevOps/ITIL4/Lean-IT echt kan laten landen (hulp bij visie, belang, plan, middelen en competenties)
Meer weten?

Natuurlijk is elke situatie anders en daarom denken we graag met jullie mee. Interesse om het gesprek aan te gaan? Neem contact op met ons via het onderstaande formulier en we gaan zo snel mogelijk met elkaar aan de slag!

Wil je meer weten over dit onderwerp, vul dan onderstaand formulier in:


Bart van Osenbruggen

Bij Bart van Osenbruggen staat het teamproces centraal. Naast een echte professional is hij enthousiast, flexibel, positief, gretig en ambitieus. Door inhoudelijke kennis van Agile, DevOps, Kanban, Lean en SCRUM en zijn openheid naar nieuwe methodieken weet hij zich een positie te verwerven die volledig door collega’s en medewerkers uit de te onderzoeken organisaties wordt geaccepteerd. Als Agile coach staat hij open voor feedback (en geef het ook) en is hij in staat buiten de gangbare paden ideeën te genereren. Daarnaast is hij gespecialiseerd in Business Simulaties en Agile tools.